Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Efteling

Efteling zwicht voor kritiek: ook normale wachtrij naast Boarding Pass

02-11-2018, 20:31 uur | Reacties

Efteling-fans krijgen hun zin. Ruim zeven maanden na de introductie van de Boarding Pass bij de Python wordt het reserveringssysteem rigoureus aangepast. Tot nu toe moesten bezoekers een ritje in de achtbaan verplicht vooraf reserveren. Daar komt verandering in, melden ingewijden aan Looopings.

In tegenstelling tot andere attractieparken hanteert de Efteling geen reguliere wachtrij naast de Boarding Pass. Het maken van een reservering is dus noodzakelijk. Efteling-liefhebbers klaagden de afgelopen maanden massaal dat de spontaniteit van een bezoekje daardoor verdwijnt. Veel bezoekers bleken het systeem bovendien niet goed te begrijpen, waardoor regelmatig chaos ontstond bij de ingang van de Python.

ZIE OOK: Boarding Pass in de Efteling loopt in de soep door wintertijd

Binnenkort gaat het attractiepark alsnog overstag. Later dit jaar wordt bij de Python een extra reguliere wachtrij gebouwd. Bezoekers kunnen dan op elk moment van de dag een ritje maken in de rollercoaster, ook als ze geen reservering hebben. Volgens ingewijden gaat het om een experiment. Als de proef goed bevalt, blijft de rij bestaan.

Het Boarding Pass-systeem van de Efteling werkt dan op dezelfde manier als het bekende gratis FastPass-systeem van Disneyland Paris, dat al bijna twintig jaar een succes is.

De Efteling heeft het nieuws nog niet officieel bevestigd.

ZIE OOK: Efteling-directeur geeft toe: 'Introductie Boarding Pass zorgde voor problemen'

Reacties
Bijdrage