Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
The Horror Zone

130 vrijwilligers runnen groot halloween-evenement in Brabant

04-09-2018, 13.47 uur

Eén van de grootste halloween-evenementen in Nederland wordt helemaal gerund door vrijwilligers. Sinds 2015 is de Brabantse plaats Best in november enkele dagen het toneel van halloweenattractie The Horror Zone.

Dit jaar krijgen bezoekers drie spookhuizen en een 45 minuten durende horrorshow voorgeschoteld, vertelt mede-initiatiefnemer Tim Beeren aan Looopings. Hij spreekt over "het grootste onafhankelijke horror-evenement van de Benelux".

"We begonnen met een paar vrienden en inmiddels werken we met 130 vrijwilligers, waarvan honderd acteurs", aldus Beeren. "Iedereen werkt belangeloos mee, dus ook de organisatie. De winst wordt de komende jaren gebruikt om te kunnen blijven investeren in het project."

Pretparken
The Horror Zone werkt met veel mensen die in het dagelijks leven werkzaam zijn in pretparken. "Hun ervaringen kunnen we goed gebruiken. Alles wordt in eigen huis ontworpen en gemaakt, van de decors tot de muziek en van de kleding tot de grime."

Het thema verschilt elk jaar. Dit keer gaat het achtergrondverhaal over een tragische circusvoorstelling uit 1920, waarbij de artiesten en het publiek om het leven kwamen. "Na een rampzalig verloop van haar laatste show is Circus Necrophobia klaar om nieuwe slachtoffers te ontvangen", staat in de beschrijving.

Museum
Het evenement vindt plaats op het terrein van een oud oorlogsmuseum in de bossen van Best, bij Eindhoven. Entreekaarten - verkrijgbaar op de website van het evenement - kosten 19,50 euro. Er zijn ook vip-tickets voor 29,50 en 39,50 euro.

Meer The Horror Zone
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be