Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
PortAventura World

Pretparkresort PortAventura extra alert na aanslagen

18-08-2017, 13.58 uur

De beveiliging van pretparkresort PortAventura World in Salou staat op scherp na twee terroristische aanslagen in de buurt. Bewakers dragen sinds vandaag kogelvrije vesten, melden regionale media. Medewerkers hebben de opdracht gekregen om verdacht gedrag van bezoekers onmiddellijk te rapporteren.

Op de bekende promenade Ramblas in het centrum van Barcelona reed donderdagmiddag een bestelbus in op een mensenmenigte. Zeker veertien personen kwamen om het leven. Er vielen ruim honderd gewonden. De aanslag is opgeëist door Islamitische Staat.

Vrijdagochtend reed een auto in op voetgangers in de kustplaats Cambrils. Daarbij raakten zes burgers en een politieagent gewond. De politie kon vijf terroristen doodschieten.

PortAventura World - met de drie parken PortAventura Park, Ferrari Land en PortAventura Caribe Aquatic Park - ligt op ruim een uur rijden van Barcelona en een kwartier van Cambrils. Om 12.00 uur werd in het hele resort een minuut stilte gehouden.

Meer PortAventura World
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be