Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Dierenbescherming wil waarschuwingsborden in pretparken

17-08-2017, 15.58 uur

De Dierenbescherming wil voorkomen dat bezoekers van pretparken en dierentuinen hun hond in de auto laten zitten. Daarom moeten er speciale waarschuwingsborden komen op de parkeerterreinen van de parken. Gisteren werd een eerste bord onthuld bij dierenpark Wildlands Adventure Zoo in Emmen.

Het bord met de tekst "Op slot, hond eruit" is een ludieke variant op de officiële "Op slot, buit eruit"-borden die op veel parkeerplaatsen staan.

"We hopen dat er snel meer parken zullen volgen", vertelt een woordvoerster van de Dierenbescherming aan Looopings. "Momenteel zijn we in gesprek met de Efteling." Andere kanshebbers zijn Walibi, Duinrell en Slagharen.

"En bijvoorbeeld ook DierenPark Amersfoort, waar het parkeerterrein tussen de bomen ligt. Bezoekers zijn wellicht eerder geneigd om een hond in de auto te laten zitten als er veel schaduw is, maar ook dat kan vreselijk aflopen."

Het bord in Wildlands werd door de Dierenbescherming zelf ontworpen en geproduceerd. "Gezien onze beperkte financiële middelen laten we dat voor toekomstige borden graag aan de parken zelf over. Dan kunnen zij ook hun eigen tekst en stijl hanteren."

Op de parkeerplaats van Wildlands overleed vorig jaar een hond die was achtergelaten in een snikhete auto. Eerder dit jaar werden in Walibi Holland nog twee honden uit een auto gehaald. Ook in de Efteling ging het de afgelopen jaren regelmatig fout.

In het Duitse attractiepark Europa-Park staan al waarschuwingsborden.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be