Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Geen tassencontrole meer in Walibi Holland: 'Niet noodzakelijk'

16-08-2017, 17.26 uurBeeld: Micrajo

Walibi Holland heeft ervoor te kozen om voorlopig te stoppen met de tassencontrole bij de ingang. Volgens een woordvoerder van het pretpark is zo'n bagagecheck niet meer nodig. "Op dit moment is in overleg besloten dat deze expliciete maatregelen niet noodzakelijk zijn", luidt de verklaring.

Vanwege de aanhoudende terreurdreiging moesten bezoekers hun tassen sinds vorig jaar bij binnenkomst laten inspecteren. Daarvoor waren speciale tenten neergezet. Die zijn nu afgebroken.

"Uiteraard bekijken wij van dag tot dag of het nodig is om deze maatregelen weer toe te passen", zegt de voorlichter. "Tussentijds houden we de veiligheid ook op andere manieren in de gaten." Of de controle tijdens de drukbezochte Halloween Fright Nights in oktober terugkeert, is nog niet besloten.

Vorig jaar was de controlepost in september al tijdelijk weg op rustige dagen. Vandaag beleeft Walibi één van de drukste dagen van het jaar. De wachttijden bij de achtbanen variëren van zestig minuten tot twee uur.

Zusterpark Walibi Belgium gaat wel door met het inspecteren van tassen van bezoekers, laat een woordvoerster van het Belgische attractiepark weten.

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be