Kermis

Opgepakte kermisexploitant is nog steeds boos: 'Nooit zoiets doms meegemaakt'

13-08-2017, 11:57 uur | Reacties

De kermisexploitant die na een ongeluk op de Tilburgse kermis werd opgepakt omdat hij de hulpdiensten belemmerde, is nog steeds kwaad. Dat vertelt hij in een interview met regionale dagbladen. Ronald Streekstra (56) werd veroordeeld tot zestien dagen cel vanwege het bedreigen van een agent.

Een 3-jarig jongetje raakte afgelopen maand ernstig gewond toen hij in Tilburg onder een wagentje van een kinderattractie terechtkwam. Het duurde maar liefst drie kwartier om het slachtoffer te bevrijden. Streekstra was in de buurt en wilde helpen, maar een agent stuurde hem weg. Ook Norbert Krawczyk, de Duitse eigenaar van de attractie, mocht niet in de buurt komen.

ZIE OOK: Kermisexploitanten opgepakt na ongeluk op Tilburgse kermis

"Ik heb zelf tien jaar dezelfde attractie gehad en dat ding 250 keer opgebouwd en afgebroken", zegt Streekstra. "Elk onderdeel kun je met de ogen dicht vinden. Het was een kwestie van twee splitpennen lostrekken en dan een paar borgpennen loshalen."

Volgens de Apeldoorner had de reddingsoperatie niet zo lang geduurd als de hulpdiensten wel naar hem hadden geluisterd. "Twee minuten werk en het wagentje was weg geweest. Ik heb nog nooit zoiets doms meegemaakt." Tegen de agent die hem wegstuurde, riep hij: "Kom maar eens terug zonder je pakje, dan maak ik je kapot. Ik pak je nog wel als je alleen bent."

Met het slachtoffertje van het ongeluk gaat het naar verluidt al iets beter. De eigenaar van de attractie zou een brief hebben gekregen waarin staat dat het jochie zijn vingers weer kan bewegen.

ZIE OOK: Peuter zwaargewond bij ongeluk met attractie op Tilburgse kermis

Reacties