Julianatoren

Pretpark klaagt over verkeerd weerbericht: 'We lopen omzet mis'

11-08-2017, 14:16 uur | Reacties

De directie van pretpark de Julianatoren is helemaal klaar met verkeerde weersvoorspellingen. Dat laat het Apeldoornse attractiepark weten in een persbericht. "Voor de zoveelste keer dit seizoen blijkt een regenachtig voorspelde dag een fantastische droge pretparkdag te zijn", klaagt directeur Jeroen Buter.

Bezoekers laten zich volgens de Julianatoren sterk beïnvloeden door het weerbericht, ook al klopt dat regelmatig niet. "Hierdoor ontstaan enorme bezoekerspieken", merkt Buter. "Voor ons als bedrijf niet prettig, maar ook niet voor de bezoekers."

ZIE OOK: Walibi Holland: 'Regen is geen excuus voor slechte resultaten'

Afgelopen maandag beleefde de Julianatoren naar eigen zeggen de drukste dag van het seizoen. "Heel Nederland zocht vertier in pretparken en dierentuinen omdat het de enige dag met droog weer zou zijn. Terwijl woensdag en vandaag ook prachtige pretparkdagen zijn."

Het attractiepark roept media en weerbureaus op om weerberichten in het vervolg nauwkeuriger te weergeven. "Het benadrukken van regen terwijl het grotendeels droog en zonnig is, resulteert in het mislopen van omzet." De Julianatoren toont zelf al enkele jaren een regionaal weerbericht op de officiële website.

ZIE OOK: Klachtenregen over gesloten achtbanen Efteling: 'Als we dit hadden geweten...'

Reacties