Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Apenheul

Apenheul verwelkomt zeldzame 'satans-aap'

10-08-2017, 13.04 uur

In de Apenheul is een bijzondere nieuwe apensoort te zien: de baardsaki, ook wel bekend als de satans-aap. Baardsaki's zijn wereldwijd slechts in een handjevol dierentuinen te vinden. Slechts drie andere Europese dierenparken huisvesten de zeldzame soort.

Twee mannetjes verhuisden onlangs vanuit dierentuinen in Belfast en Colchester naar de Apenheul. Bezoekers kunnen de dieren bekijken aan het einde van de looproute in het park. Daar zijn ze te zien op een gedeelte van het wolapeneiland.

"De baardsaki's wennen momenteel nog aan hun nieuwe onderkomen", zegt hoofd dierenverzorging Warner Jens. "Eén van de twee mannen is al regelmatig buiten op het eiland te vinden. De ander is nog wat terughoudend."

Baardsaki's staan bekend om hun karakteristieke baard, bij zowel mannetjes als vrouwtjes. Ook hun dikke staart valt op. In het wild leeft de soort in de regenwouden van Suriname, Guyana en Noord-Brazilië.

Het is de bedoeling dat de satans-apen het eiland in de toekomst gaan delen met de wolapen. Met de komst van de dieren telt de collectie van de Apenheul 38 verschillende apensoorten. In totaal gaat het om bijna driehonderd apen.

Meer Apenheul
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be