Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractie- en Vakantiepark Slagharen

Directeur Slagharen: 'Bezoekers geven meer geld uit bij hogere entreeprijs'

08-08-2017, 15.39 uur

Attractiepark Slagharen heeft de entreeprijs verhoogd, maar dat wil niet zeggen dat bezoekers minder geld uitgeven. Een hogere toegangsprijs zorgt juist voor meer bestedingen, ontdekte directeur Wouter Dekkers. Dat vertelt hij in een interview op BNR Nieuwsradio.

Tot enkele jaren geleden deelde Slagharen jaarlijks heel veel vrijkaarten uit. "Vroeger hoorde ik overal waar ik kwam: je bent gek als je betaalt voor Slagharen", aldus Dekkers. "Terwijl we gewoon een volwaardig park aanbieden. Dus van die gratis kaartjes wilden we af."

Nu varieert de entreeprijs van het park tussen de 15 euro en 29 euro, afhankelijk van de drukte. "Vroeger dacht ik: als mensen gratis naar binnen komen, dan zullen ze wel heel veel geld uitgeven in het park." In de praktijk werkt dat juist omgekeerd, ontdekte de directeur. "Met een hogere ticketprijs heb je ook een hogere besteding in het park. Je trekt een publiek met een gevulde portemonnee."

2017 is tot nu toe een goed jaar voor Slagharen. Afgelopen voorjaar opende de nieuwe lanceerachtbaan Gold Rush. Ook werden er nieuwe vakantiehuizen in gebruik genomen. "Onze bezoekersaantallen zijn op dit moment 5 procent hoger dan vorig jaar, plus een hogere besteding per bezoeker."

Meer Attractie- en Vakantiepark Slagharen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be