Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walygator Sud-Ouest

Gloednieuw waterpark Walibi dicht vanwege gesprongen leidingen

06-08-2017, 19.48 uur

Een gloednieuw waterparadijs bij het Franse pretpark Walibi Sud-Ouest blijft voorlopig gesloten. In de nacht van zaterdag op zondag zijn twee leidingen gesprongen. 2500 kubieke meter water kwam vervolgens in een technische ruimte terecht.

Daardoor raakten verschillende technische installaties beschadigd, meldt het attractiepark op Facebook. Brandweerlieden hebben het water inmiddels weg kunnen pompen. Het waterpark van 15 miljoen euro is naar verwachting tot en met zondag 13 augustus niet toegankelijk.

De eerste fase van het 'Parc Aquatique' - met glijbanen, een golfslagbad en speeltoestellen - werd op 1 augustus officieel geopend. Over een jaar moet een tweede fase af zijn, met veertien spectaculaire waterglijbanen.

Walibi Sud-Ouest is - in tegenstelling tot Walibi Holland, Walibi Belgium en Walibi Rhône-Alpes - geen eigendom van de Franse groep Compagnie des Alpes, maar van de Spaanse uitbater Aspro Parks.

Meer Walygator Sud-Ouest
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be