Plopsaland De Panne

Man met één been boos op Plopsaland: 'Ik moet bewijzen dat ik gehandicapt ben'

03-08-2017, 11:19 uur | Reacties

Een 49-jarige man met één been is boos op Plopsaland De Panne. Jean-Pierre Peters vroeg afgelopen maandag een voorrangspas voor de attracties, omdat hij naar eigen zeggen niet lang in de rij kan staan. Een medewerker van het Vlaamse pretpark eiste vervolgens een doktersverklaring.

"Ik voelde me gewoon niet welkom", vertelt de man aan Belgische media. "Dertig jaar na mijn ongeval zou ik plots opnieuw moeten bewijzen dat ik gehandicapt ben. Wie denkt er nu aan om voor hij naar een pretpark gaat eerst een afspraak te maken bij de dokter?"

ZIE OOK: Efteling past regels aan: gehandicapten hebben geen bewijs meer nodig

Maar verklaringen zijn nu eenmaal noodzakelijk om misbruik te voorkomen, zegt Plopsaland. "Iedereen wil graag voorrang", laat parkmanager Wim Wauters weten. "Onze medewerkers zijn geen dokters. Het is niet omdat je een beenprothese hebt, dat je niet in de wachtrij kan staan."

Overigens staat de regel over doktersverklaringen duidelijk uitgelegd op de website van het attractiepark. Toch is de man van plan om stappen tegen Plopsaland te ondernemen. Hij wil een klacht indienen bij een centrum tegen discriminatie.

ZIE OOK: Plopsaland versoepelt regels voor gehandicapten in attracties

Reacties