Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Dit is de stem van The Twilight Zone Tower of Terror in Disneyland Paris

30-07-2017, 16.25 uur

Disney-fans krijgen een uniek kijkje achter de schermen van de populaire attractie The Twilight Zone Tower of Terror. In een video is te zien wie er schuilgaat achter het mysterieuze verhaal dat verteld wordt in de attractie in Disneyland Paris.

Bezoekers worden tijdens hun bezoek aan het Hollywood Tower Hotel toegesproken door Rod Serling, de presentator van de tv-show The Twilight Zone uit de jaren vijftig en zestig. Dat is bijzonder, omdat Serling overleed in 1975 en de attractie pas veel later opende.

Disney deed bij de bouw van Tower of Terror een beroep op stemacteur Mark Silverman om de stem van Serling te imiteren. Dankzij een slimme montagetruc lijkt het alsof Serling zelf praat. De gebruikte beelden komen uit een aflevering uit 1961. Daarin zegt de presentator: "This, as you may recognize, is a map of the United States."

In de attractie lijkt hij echter te zeggen: "This, as you may recognize, is a maintenance service elevator still in operation, waiting for you." Speciaal voor een zaal vol Disney-fans kroop stemacteur Silverman tijdens een conventie in Californië nog één keer in de bekende rol.

Voor Disneyland Paris werd ook een Franse versie van het verhaal opgenomen. Beide varianten wisselen elkaar af. Medewerkers van de attractie kunnen zelf bepalen welke taal er te horen is.



Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be