Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Komen er genderneutrale toiletten in de Efteling?

01-08-2017, 12.07 uurBeeld: Jeroen Schulz

Steeds meer bedrijven profileren zich als genderneutraal. Zo worden er op veel plekken sekseneutrale toiletten gerealiseerd en vervangt de NS de omroep "dames en heren" door "beste reizigers". Maar hoe zit het met het best bezochte attractiepark van de Benelux?

De Efteling heeft geen concrete plannen om wijzigingen door te voeren, vertelt een woordvoerder van het pretpark aan Looopings. Voorlopig komen er dus geen genderneutrale toiletten. Ook het omroepbericht "dames en heren" bij attracties en shows als Villa Volta, Raveleijn en Aquanura blijft voorlopig bestaan.

"Maar we houden de discussies en maatschappelijke trends nauwlettend in de gaten", zegt de voorlichter. "Waar nodig gaan we in de toekomst zeker kijken of daar als Efteling aan moeten bijdragen. Een dagje Efteling moet voor iedereen aangenaam zijn."

Op veel plekken in Nederland wordt al wel een genderneutraal beleid gevoerd om stereotypen en vooroordelen een halt toe te roepen. Ook op de Tilburgse kermis waren dit jaar genderneutrale toiletten te vinden. Uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau blijkt dat 4 procent van de Nederlanders zich niet identificeert als 'man' of 'vrouw'.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be