Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Verkeers- en Attractiepark Duinen Zathe

'Medewerkers pretpark deden niets na achtbaanongeluk'

26-07-2017, 10.10 uur

De medewerkers van attractiepark Duinen Zathe hebben afgelopen weekend slecht gehandeld bij een ongeluk met een achtbaan. Dat beweert de vader van het 11-jarige meisje dat zondag gewond raakte. Door een storing werd de noodstop geactiveerd, waarna een karretje van de London City Coaster onverwachts stil kwam te staan.

Door de klap liepen het meisje en haar oma lichte verwondingen op. Vader Erwin Hoekstra vertelt dat hij de twee passagiers zelf uit het bakje moest halen, omdat personeelsleden niet in actie kwamen.

"Het verhaal dat is verteld door de directeur klopt niet", zegt Hoekstra in gesprek met Omrop Fryslân. "Het was in eerste instantie één en al paniek, want mijn dochter lag buiten bewustzijn in de armen van mijn moeder. De jongens die bij de achtbaan stonden, deden niets."

Familieleden die niet gewond raakten, zaten volgens Hoekstra anderhalf uur vast op het hoogste punt van de veertien meter hoge attractie. De man spreekt over een "traumatische ervaring".

Mede-eigenaar Jeroen Kolhoff heeft een andere lezing. Volgens hem heeft het personeel van het Friese attractiepark wel degelijk adequaat gehandeld. Duinen Zathe wil - als daar behoefte is - graag in gesprek met de familie.

Na het incident kondigde Kolhoff aan dat de beugels van de attractie mogelijk aangepast zouden worden. Dikker materiaal zou moeten voorkomen dat inzittenden blauwe plekken oplopen bij een abrupte stop. "Maar het lijkt erop dat dit niks uitmaakt, omdat ze al heel dik zijn", zegt hij nu.

Meer Verkeers- en Attractiepark Duinen Zathe
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be