Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
GaiaZoo

Sensatie in Limburgse dierentuin: vier apen ontsnapt

14-07-2017, 13.35 uur

In de Limburgse dierentuin GaiaZOO zijn gisteren vier apen ontsnapt. De berberapen waren hun nieuwe buitenverblijf aan het verkennen toen ze ervandoor gingen. Op een YouTube-video is te zien hoe medewerkers verwoede pogingen doen om de beesten te vangen. Ze rennen heen en weer met netten en bananen.

"Het is gelukkig allemaal goed afgelopen", vertelt directeur Rob Huppertz aan Looopings. Omdat niet alle apen zelfstandig terug naar hun verblijf gingen, moest er uiteindelijk een verdovingspistool aan te pas komen. "Aan het begin van de avond zaten alle apen weer binnen."

GaiaZOO gaat het nieuwe buitenverblijf beter beveiligen om ontsnappingen in de toekomst te voorkomen. "Er stond al een hoog hekwerk met stroomdraden, maar deze vier apen hebben een zwakke plek ontdekt. Dat gaan we de komende dagen oplossen." In de tussentijd blijven alle veertien berberapen in het binnenverblijf.



Meer GaiaZoo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be