Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Noord-Korea wil Spaanse pretparken kopiëren

25-06-2017, 21.45 uur

Komen er in Noord-Korea kopieën van Spaanse attractieparken te staan? De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft een speciale delegatie naar Spanje gestuurd om inspiratie op te doen voor het bouwen van pretparken. Dat melden Spaanse media.

Een tiental Noord-Koreanen bracht afgelopen week een bezoek aan pretparkresort PortAventura World in Salou, attractiepark Terra Mítica in Benidorm en L'Oceanografic in Valencia - het grootste aquarium van Europa. Noord-Korea zou pretparken willen bouwen om landelijk en internationaal toerisme te bevorderen.

Volgens een woordvoerder van de Noord-Koreaanse ambassade in Madrid was de delegatie vooral gefascineerd door Terra Mítica. "Ze waren onder de indruk van de grootte van het park en van de verschillende themagebieden in Egyptische, Griekse en Romeinse stijl. Dat is een interessant concept dat wellicht toe te passen is in onze eigen parken."

Noord-Korea is een zeer gesloten dictatoriaal land. Burgers mogen niet vrij rondreizen, media zijn in handen van de staat en het internet wordt gecensureerd. Tegenstanders van het regime kunnen vervolgd worden en verbannen worden naar concentratiekampen. Buitenlandse toeristen moeten verplicht een officiële gids bij zich hebben.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be