Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Adembenemende miniatuurstad in nieuwe Efteling-attractie Symbolica

16-06-2017, 12.51 uur

Tijdens een ritje in de nieuwe Efteling-attractie Symbolica komen bezoekers langs een gigantische miniatuurstad. Die bestaat uit tientallen verlichte huisjes, rivieren, bergen en een grote actieve vulkaan. De imposante scène 'Panorama Salon' moet één van de indrukwekkendste onderdelen van de attractie worden.

De karretjes van Symbolica stoppen even bij het diorama, zodat de passagiers vanaf een balustrade een spectaculair uitzicht hebben over het sprookjesachtige tafereel. Boven de huisjes fladderen vlinders.

"Het is er donker, je voelt de wind waaien", vertelt Efteling-ontwerper Karel Willemen. "Als je ogen langzaam aan de duisternis wennen, ontdek je het adembenemende berglandschap." Vervolgens komt het decor helemaal tot leven. "Er gaan lichtjes aan in de huizen en in de paleizen, een bel gaat luiden en je hoort mensen wakker worden."

Voordat de gasten aankomen bij de miniatuurstad, passeren ze eerst een groot schilderij van een Symbolicaans landschap bij daglicht. "Het schilderij was de basis voor het ontwerp van het landschap in deze scène", legt vormgever Diego Terroba uit.

"Aan de hand daarvan heb ik samen met een collega de stad en het eiland gesneden uit polyurethaanschuim, bewerkt met een verhardingsmateriaal en met de hand gedecoreerd."

Symbolica krijgt drie verschillende routes. Onder leiding van Efteling-mascotte Pardoes ontdekken bezoekers de geheime gangen en verborgen kamers van het Paleis der Fantasie, met meerdere interactieve onderdelen. Een ritje gaat ongeveer zeven minuten duren. De darkride van 35 miljoen euro is open vanaf zaterdag 1 juli. Eerder vandaag onthulde het pretpark nieuwe details over de attractie in een making-of-video.









Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be