Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Holiday Park Germany

Peuter (3) overleden na verslikken in pretpark

14-06-2017, 08.07 uur

Een 3-jarig jongetje is overleden na een bezoek aan het Duitse attractiepark Holiday Park, onderdeel van de Belgische Plopsa-groep. Ene Felix verslikte zich bij het eten in themagebied Majaland. De peuter zou een stukje worst gegeten hebben, waarna hij plotseling geen adem meer kreeg en blauw aanliep.

Het voorval vond plaats op 28 mei. Volgens de politie was er sprake van een "medische noodsituatie". De jongen lag dagenlang in kritieke toestand op de intensive care. Gisteravond werd duidelijk dat het slachtoffer is overleden.

In een Facebook-bericht sprak het pretpark eerder over "een tragisch en betreurenswaardig incident". "Onze gedachten zijn bij familie, vrienden en bekenden van de jongen. We hopen een spoedig herstel en willen alle hulpverleners, bezoekers en medewerkers bedanken die hulp hebben verstrekt in deze moeilijke situatie." Inmiddels is het bericht verwijderd.

In de zomer van 2014 kwam een 11-jarig meisje om het leven in Holiday Park. Ze werd geraakt door een plateau van een break dance-attractie.

Meer Holiday Park Germany
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be