Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

'Bouw Vliegende Hollander was dieptepunt uit 65 jaar Efteling'

28-05-2017, 18.30 uur

Efteling-directeur Fons Jurgens kijkt met een vervelend gevoel terug op de bouw van De Vliegende Hollander. Hij ziet alle problemen rond de opening van de waterachtbaan als een dieptepunt in de 65-jarige geschiedenis van het attractiepark. Dat vertelt Jurgens in een interview met NU.nl.

De bouw van De Vliegende Hollander was één groot drama. Vanwege talloze technische complicaties en andere tegenslagen moest de opening in 2006 een jaar worden uitgesteld. Maar ook daarna bleven de problemen zich opstapelen.

"Dat De Vliegende Hollander in 2007 werd geopend en we hem vijf maanden later moesten sluiten, zie ik als een van onze dieptepunten", aldus Jurgens. "Heel vervelend, maar het was ook onze eigen schuld. We namen de attractie over van de bouwer en wilde hem zelf afbouwen, maar dat hadden we nooit moeten doen."

Storingen
De Efteling had destijds geen idee hoe de problemen opgelost moesten worden. "Toen we hem sloten, wisten we ook niet hoe we de achtbaan weer aan de gang zouden krijgen." Sinds 2008 is De Vliegende Hollander weer open, al zijn storingen nog steeds aan de orde van de dag.

Jurgens: "We hebben toen besloten om nooit meer attracties van bouwers over te nemen. Vanaf 2007 kopen we alleen vervoerssystemen over die al werken. Wij hebben toen geleerd dat ons talent meer ligt bij het verhalen vertellen dan bij de techniek."

Debacle
Voor De Vliegende Hollander ging de Efteling in zee met de onervaren Nederlandse firma KumbaK. Het bedrijf had tot die tijd nog nooit een grote attractie gebouwd. Sinds het debacle schakelt het park alleen nog gerenommeerde leveranciers in.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be