Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Politie speurt naar twitteraar die dreigt met aanslag in de Efteling

26-04-2017, 17.51 uur

De politie heeft deze week een klopjacht geopend op een jongen die via Twitter liet weten dat hij een aanslag ging plegen in de Efteling. Dat vertelt youtuber Rick Broers in een video.

Een fan van zijn YouTube-kanaal plaatste gisteren de tweet: "Ik ga een aanslag plegen in de Efteling!" Agenten die het bericht voorbij zagen komen, dachten dat het bericht afkomstig was van Broers zelf. En dus stonden er dinsdagavond twee politiemannen bij de videomaker op de stoep.

Tegelijkertijd werden er ook politieteams gestuurd naar twee jongens met dezelfde naam, elders in Nederland. "De politie heeft hier een uur in de woonkamer gezeten terwijl ik probeerde uit te leggen dat de tweet sowieso een grapje is", aldus de youtuber.

Hij heeft de agenten uiteindelijk kunnen doorverwijzen naar de daadwerkelijke afzender van de tweet. Die heeft vervolgens alsnog een bezoekje gekregen van de politie.



Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be