Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kinderpretpark Julianatoren

Geen straf voor YouTube-kanaal StukTV na inbraak bij pretpark

24-04-2017, 13.47 uur

De youtubers van StukTV krijgen geen straf voor het inbreken bij de Julianatoren. Begin dit jaar lieten de videomakers zien hoe ze stiekem binnenkwamen bij het Apeldoornse familiepretpark. Daarop deed de directie van de Julianatoren aangifte bij de politie.

Hoewel er geen schade gemeld werd, kon het park niet lachen om de actie. "Ik kan dit geen grap noemen", zei directeur Jeroen Buter. "Een grap is leuk. Op het moment dat je over een hek klimt, stopt dat al. Wij zijn daar niet van gediend."

De aangifte heeft echter niets uitgehaald. Volgens de officier van justitie was er juridisch gezien geen sprake van 'lokaalvredebreuk'. De inbrekers hebben zich wel schuldig gemaakt aan een ander strafbaar feit, namelijk het negeren van verboden toegang. Maar "vanwege de geringheid van het feit" wordt er niet overgegaan tot strafvervolging.

Het filmpje van de inbraak is inmiddels ruim 700.000 keer bekeken.



Meer Kinderpretpark Julianatoren
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be