Kinderstad Heerlen

Grote schoonmaak bij Limburgs pretpark na bezoek Rob Geus

20-04-2017, 23:36 uur | Reacties

Het overdekte pretpark Kinderstad Heerlen heeft een enorme schoonmaakactie gehouden na een bezoek van SBS-presentator Rob Geus. Hij ontdekte dat er al behoorlijk lang niet was gepoetst in het Limburgse attractiepark. Dat was deze week te zien in een aflevering van het programma Smerige Zaken.

Veel attracties bleken onder het stof en de haren te zitten. Bij speeltoestellen werden vastgeplakte kauwgoms en smerige ballenbakballen aangetroffen. De wildwaterbaan was er eveneens slecht aan toe, met groen water. Om over de toiletten nog maar te zwijgen.

ZIE OOK: Veel mankementen bij overdekte kinderpretparken: 90 procent voldoet niet aan eisen

De keurmeester liet ook enkele monsters naar een laboratorium sturen. Daar bleek onder meer dat er schimmels zaten op de ballen uit de ballenbak. Ook het klimrek zat vol viezigheid. "Daar zat zo veel op, dat konden we niet meer tellen."

Nadat de eigenaren van Kinderstad met het achterstallige onderhoud en de slechte hygiëne geconfronteerd werden, zijn er onmiddellijk maatregelen genomen. Zo schafte het pretpark een machine aan om kauwgom van de vloer te halen.

Verder heeft de directie een hoogwerker besteld om het dak schoon te kunnen maken en zijn alle ballen uit de ballenbak gereinigd. Een vieze bak met waterfietsen is vervangen door een 3D-simulator. Er werd ook gepoetst bij de botsauto's. De wildwaterbaan komt binnenkort aan de beurt.

"Dit is niet de manier hoe je in de media wil komen", geeft Kinderstad-eigenaar Klaas van der Honing toe in gesprek met De Limburger. "Maar van de andere kant ben ik blij dat dit allemaal is gebeurd. We zijn wakker geschud. Het park is nu weer helemaal schoon."

Smerige Zaken werd door 395.000 mensen bekeken. De bewuste aflevering is online terug te kijken.ZIE OOK: Vijf gewonden in kinderpretpark Zuid-Holland

Reacties