Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Dolfinarium

Dolfinarium doet onderzoek naar fraude door oud-directeur

12-04-2017, 15.00 uur

Het Dolfinarium in Harderwijk is een onderzoek gestart naar het gedrag van oud-directeur Marten Foppen. Hij kwam deze week in opspraak nadat bleek dat hij wordt beschuldigd van fraude en belangenverstrengeling bij Het Spoorwegmuseum, zijn huidige werkgever. Daar is Foppen op non-actief gezet.

Gisteren kwam aan het licht dat Foppen in zijn tijd bij het zeedierenpark twee facturen liet overmaken op zijn privérekeningnummer. Dat was voor de huidige Dolfinarium-baas Bert van de Hoef reden genoeg om een intern onderzoek te beginnen.

"We hebben na één dag meerdere onregelmatigheden aangetroffen", aldus Van de Hoef. "Nu gaan we dieper in de boeken duiken. Daar hebben we meer tijd voor nodig. We willen alles zorgvuldig op een rijtje zetten."

Foppen had tussen 2009 en 2015 de leiding over het Dolfinarium. Hij is niet bereikbaar voor commentaar. Er is nog geen aangifte tegen hem gedaan. Binnenkort wordt de zaak tussen hem en Het Spoorwegmuseum uitgevochten voor de rechter.

Meer Dolfinarium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be