Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kinderpretpark Julianatoren

Julianatoren wil dit jaar minder bezoekers

30-03-2017, 20.32 uur

De meeste pretparken willen zo veel mogelijk bezoekers trekken, maar de Julianatoren vormt daarop een uitzondering. Het management van het Apeldoornse familiepark hoopt dat er in 2017 minder bezoekers komen dan voorgaande jaren. Dat vertelt directeur Jeroen Buter in een interview.

Dankzij een populaire tv-serie over mascottes Jul, Julia, meneer Kaasgaaf en mevrouw Suikerspin is de Julianatoren uitgegroeid tot een attractiepark met een landelijke uitstraling. Maar dat heeft ook nadelen, weet Buter. "Als hier op een zomerse dag zesduizend mensen rondlopen, is dat voor niemand leuk", zegt hij in gesprek met dagblad de Stentor.

"Wij willen dat die kleintjes de Julianatoren verlaten met een lach op hun gezicht. En dat lukt niet als ze een uur in de rij moeten staan voor een attractie." Sinds 2014 trekt het park jaarlijks bijna een half miljoen gasten. "Dat is eigenlijk te veel. We mikken de komende jaren op minder bezoekers."

Extreem drukke dagen wil hij zo veel mogelijk zien te voorkomen. Het pretpark is nu slachtoffer van zijn eigen succes. Buter: "We hebben tegenwoordig zelfs abonnementhouders uit Rotterdam."

Uitbreiden is voorlopig geen optie, omdat er geen bestemmingsplan is vastgesteld. Daardoor kunnen bovendien twee nieuwe attracties niet opgebouwd worden.

Attractiepark Slagharen reageert plagerig op het bericht. "Kom maar door met die bezoekers!", schrijft marketingdirecteur Niels Dijkstra op Twitter.

Meer Kinderpretpark Julianatoren
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be