Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Wildlands Adventure Zoo Emmen

Wildlands Emmen weert kinderen uit attracties

22-03-2017, 23.34 uur

Kleine kinderen zijn voortaan niet meer welkom in de attracties van Wildlands Adventure Zoo Emmen. Sinds afgelopen weekend weert de dierentuin kinderen kleiner dan 90 centimeter in twee rides. De regel geldt voor de waterattractie Rimbula River en de safaritocht Serenga Safari.

Dat bevestigt een woordvoerster aan Dagblad van het Noorden. Kinderen van 90 tot 120 centimeter mogen nog wel in de boot, maar alleen onder begeleiding van een volwassene.

Volgens de voorlichtster bestond de regel al, maar knepen medewerkers tot nu toe vaak een oogje dicht. "Er zijn geen ongelukken gebeurd, maar dat willen we vooral ook graag zo houden", zegt ze. "Er is echter sprake van onveilige situaties, omdat ouders hun kinderen boven de beugels van de attracties in de lucht houden. Dat is veel te gevaarlijk."

Ouders en grootouders klagen op Facebook steen en been over de aangescherpte veiligheidseisen. "Jammer dat mijn baby van vier weken niet mee mocht met het boottochtje of de truckrit", schrijft Cynthia Simons. "We houden hem zelf goed vast." Amber Vos is het daarmee eens. "Belachelijk dat mijn kindje niet mee mag. Gewoon super sneu."

Meer Wildlands Adventure Zoo Emmen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be