Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Honderd uur werk: pretparkfan bouwt houten achtbaan Europa-Park na

17-03-2017, 21.00 uur

Een creatieve pretparkfan heeft maar liefst honderd uur lang gewerkt aan een remake van de houten achtbaan in Europa-Park. Gamer Tim Hogenels gebruikte computerspel Planet Coaster om rollercoaster Wodan zo realistisch mogelijk na te bouwen, inclusief de bijbehorende decoraties en omgeving.

"Ik begon met de achtbaan zelf, waarna het station en uiteindelijk de wachtrij volgden", vertelt Hogenels aan Looopings. "Wat de creatie uniek maakt, is de volledig nagebouwde rij, tot in de details. Ik heb ook verlichting toegevoegd." De pretparkfan uit Zuid-Holland gebruikte meer dan 11000 onderdelen voor het project.

Wodan Timburcoaster is veertig meter hoog en ruim een kilometer lang. Tijdens de rit halen treinen een topsnelheid van 100 kilometer per uur. De attractie, gebouwd door Great Coasters International uit Amerika, opende in 2012.



Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be