Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Toren van Pisa krijgt concurrentie van reuzenrad

04-03-2017, 20.34 uur

Er komt een groot reuzenrad naast de beroemde Toren van Pisa te staan. De attractie moet zorgen dat er meer toeristen naar de Italiaanse stad Pisa komen. Het rad wordt ongeveer even hoog als de 55,8 meter hoge toren.

Komende zomer wordt er drie maanden lang geëxperimenteerd met een tijdelijk rad op een parkeerplaats bij de toren. Als dat een succes is, komt er een permanente installatie. Vanuit het rad kunnen de passagiers uitkijken over de toren en de nabijgelegen Middellandse Zee.

Een culturele belangengroep is tegen de komst van het reuzenrad. De club beweert dat de kermisattractie totaal niet past bij de klassieke architectuur in de stad.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be