Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Belgische miljardair wil klein stadje ombouwen tot Disneyland-achtig megapretpark

27-02-2017, 19.21 uur

Een bekende miljardair uit België wil een klein stadje in Waalse Ardennen ombouwen tot een gigantisch themapark. Zakenman Marc Coucke, groot geworden in de farmaceutische industrie, ziet een pretpark voor zich dat "groter is dan Disneyland Paris".

Dat moet in en rond het middeleeuwse stadje Durbuy komen te liggen. Coucke heeft al twee avonturenparken in de buurt opgekocht, die inmiddels zijn samengevoegd. De komende tijd moeten campings, bossen, restaurants en speeltuinen in de omgeving eraan geloven.

Buurtbewoners van Durbuy zien echter weinig heil in het megalomane plan. Ze hebben in allerijl de actiegroep SOS Durbuy opgericht. "Het verzet groeit", vertelt Chantal Dejardin aan regionale media. "Omdat hij bulkt van het geld denkt Coucke dat hij hier de natuur om zeep kan helpen. Maar wij gaan daar dwars voor liggen."

Burgemeester Philippe Bontemps stelt zijn inwoners gerust. "Van de vijfhonderd hectare waar dat actiegroepje van tien man het over heeft, gaat Coucke er een honderd echt gebruiken. En ook het merendeel daarvan blijft nog publiek toegankelijk."

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be