Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Dierenpark Zie-Zoo

Tien vogels doodgeschoten in Brabants dierenpark: 'Totale waanzin'

19-02-2017, 23.28 uur

In een Brabants dierenpark is zondagochtend een bizarre ontdekking gedaan. Medewerkers van Zie-Zoo in Volkel troffen tien dode meeuwen aan in een volière. Alles wijst erop dat de vogels zijn doodgeschoten met een luchtgeweer.

"De meeuwen zijn met uiterste precisie door hun kop geschoten", vertelt oprichter Eeg Manders aan Omroep Brabant. "Dit is totale waanzin. Ik kan het nog altijd niet geloven." Elf andere meeuwen raakten niet gewond. "Maar die zijn wel heel erg van streek nu."

De dieren zijn tussen zaterdagavond om 18.00 uur en zondagmorgen om 09.00 uur om het leven gebracht. Vermoedelijk heeft iemand de meeuwen vanuit een auto onder vuur genomen. Er zijn volgens Manders bandensporen gevonden.

Na de lugubere vondst is meteen de politie ingeschakeld. Manders hoopt dat beveiligingscamera's van de nabijgelegen Vliegbasis Volkel de daders hebben vastgelegd. De beelden moeten nog vrijgegeven worden door Defensie.

Meer Dierenpark Zie-Zoo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be