Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Floriade Expo

Adviseur Floriade eist kwart miljoen euro van gemeente Almere

19-02-2017, 19.49 uur

Een adviseur van de Floriade in Almere heeft een flinke claim neergelegd bij de gemeente. Marc van Rooij, de man die met het idee kwam om de wereldtuinbouwtentoonstelling van 2022 te organiseren in Almere, eist een kwart miljoen euro.

Dat meldt nieuwssite Almere Vandaag. Van Rooij beweert dat rekeningen voor zijn advieswerk nooit volledig zijn betaald. Hij sprak af om 30 procent van zijn uurtarief te betalen in de vorm van sponsoring voor zijn bedrijf. Hij kreeg daardoor geen 250 euro, maar 175 euro per uur.

"Ik heb daar meerdere bevestigingen van", zegt de man nu. "Er is echter alleen voor advies betaald en niet voor sponsoring." Hij overweegt naar de rechter te stappen. "Het gaat voor mij om serieus veel geld, dus ik heb opdracht gegeven aan mijn advocaat om een rechtszaak voor te bereiden."

Inmiddels werken de gemeente en de adviseur niet meer samen. Een woordvoerder van de gemeente bevestigt dat de claim is ontvangen. Men geeft geen inhoudelijk commentaar.

Meer Floriade Expo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be