Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Directrice Toverland zweert bij spiritualiteit

12-02-2017, 19.41 uurBeeld: parkplanet.nl

Caroline Kortooms, de directrice van het Limburgse attractiepark Toverland, laat zich in het dagelijks leven leiden door spiritualiteit. Dat vertelt ze in een openhartig interview met dagblad De Limburger. Ze gelooft bijvoorbeeld dat een ziel na het overlijden blijft bestaan.

Kortooms kwam in aanraking met spiritualiteit na een moeilijke periode in haar leven. Negen jaar geleden stierf haar man. Een paar jaar later kreeg ze een zware burn-out. "Spiritualiteit heeft voor veel mensen een bijklank", vertelt ze. "Ik heb vaak het gevoel gehad dat ik me moet verantwoorden dat ik een zakenvrouw ben én spiritueel."

De pretparkbazin - naar eigen zeggen wars van oppervlakkigheid - haalde veel antwoorden uit een boek van cardioloog Pim van Bommel. "Hij bewijst dat ons bewustzijn na overlijden gewoon doorgaat. Dat de ziel na het overlijden vertoeft in een dimensie waarbij dit leven kneuterspel is. Uiteindelijk kiest een ziel een leven op aarde."

Sinds enkele jaren geleden laat de directrice zich coachen door specialisten die alles weten over "de kracht van de verbinding tussen het hart en het brein". Op die manier hoopt ze de gasttevredenheid in Toverland te laten stijgen.

"Ze leerden me over het primatenbrein - waar de emoties zitten - en het humane brein - waar onder meer het vermogen zit tot mededogen. Toen hebben we onze visie aangepast." Tegenwoordig richt het attractiepark in Noord-Limburg zich op "het creëren van gelukservaringen". De gasttevredenheid steeg volgens Kortooms van een 8,6 naar een 8,9.

Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be