Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Kermisbaas achter tralies na ongeluk met spookhuis

18-01-2017, 22.30 uur

Een 36-jarige kermisexploitant belandt achter de tralies vanwege een pijnlijk ongeluk in zijn spookhuis. Daarbij raakten enkele jaren geleden twee passagiers ernstig gewond. De eigenaar van de attractie moet zes maanden de gevangenis in, zo heeft de rechter besloten. Ook moet hij een boete van 17.000 euro betalen.

In mei 2014 botsten meerdere karretjes van het Franse kermisspookhuis Horror-Show op elkaar. Twee meisjes vielen daardoor enkele meters naar beneden. De zwaargewonde slachtoffers lagen dagenlang in coma. Later bleek dat de attractie niet voldeed aan de veiligheidseisen.

De eigenaar van het spookhuis werd deze week veroordeeld tot twee jaar celstraf, waarvan achttien maanden voorwaardelijk. Zijn voormalige werknemer wordt een voorwaardelijke gevangenisstraf van twaalf maanden opgelegd. Bovendien krijgen de slachtoffers elk 10.000 euro als een voorschot op gemaakte medische kosten.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be