Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Artis

Groot alarm in dierentuin Artis vanwege urenlange stroomstoring

17-01-2017, 23.26 uur

De stroomstoring die het centrum van Amsterdam vanochtend urenlang platlegde, zorgde voor grote paniek in dierentuin Artis. Veel medewerkers waren midden in de nacht in rep en roer. Zij moesten zorgen dat kwetsbare dieren overleefden ondanks de problemen met de stroomtoevoer.

"Als zoiets gebeurt, moet je meteen denken aan al die koudbloedige dieren", vertelt directeur Haig Balian aan Het Parool. "Dat zijn dieren die - populair gezegd - geen eigen verwarming in hun lichaam hebben, zoals wij mensen. Ze nemen de temperatuur van hun omgeving aan."

Volgens Bailan werkte het calamiteitendraaiboek "perfect". Noodaggregaten sprongen aan, maar dat nam de zorgen bij het personeel niet weg. "Overal gingen alarmbellen af. Bij de bewaking, bij elk gebouw en bij de verantwoordelijke mensen die thuis zijn maar storingsdienst hebben."

Stroomstoringen zijn voor de dierentuin een "enorm ding", zegt Balian. Om massasterfte onder de dieren te voorkomen, zijn er de afgelopen jaren veel voorzorgsmaatregelen genomen. "Als in Artis-ruimtes door stroomuitval de temperatuur verandert, kan dat een zaak van leven of dood betekenen en komen we meteen in actie."

Meer Artis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be