Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Zo gaat de wachtrij van de nieuwe Efteling-attractie Symbolica eruitzien

13-01-2017, 11.49 uur

Efteling-fans krijgen een hoop nieuwe informatie over de attractie Symbolica. Het pretpark doet uit de doeken hoe het gebied rond het Paleis der Fantasie eruit komt te zien. Ontwerpcoördinator Jaap den Bleker vertelt meer over de wachtrij, vormgegeven als een chique paleistuin.

Bezoekers lopen vanaf de Pardoes Promenade recht op het koninklijke paleis af. Voor het gebouw komt een fontein met een dansende parel te staan. Wie via een sierlijke paleispoort de rij betreedt, komt terecht in een gebied met hagen en tuintjes, gescheiden door 'Symbolicaans' hekwerk.

Vervolgens lopen gasten door een bijzonder bos. "Een historische plek waar tot nu toe nog niemand is geweest", aldus coördinator Den Bleker. Verderop staan twee grote paviljoens met een overkapping van tien bij tien meter. "Je staat er beschut tegen zon én regen."



Onderweg zien passanten verschillende 'etiquette-aanwijzingen' van lakei O.J. Punctuel. De lakei is een van de personages uit de attractie. "En in de gevel zitten tien verschillende fossielen en zeven goudadertjes verstopt", weet Den Bleker.

Na een wandeling door de paleistuin betreden bezoekers het bordes van het paleis, via een uit rotsen gehouwen trap. De grote houten deuren leiden naar een statige zaal, waar O.J. Punctuel de gasten opwacht. In november werd al een ontwerp van de ontvangsthal naar buiten gebracht.

Eerder vandaag verscheen het tweede deel van de making-of-serie van Symbolica. Daarin kwamen voor het eerst beelden van de binnenkant van het paleis voorbij.



Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be