Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Video: bekijk een voorproefje op de nieuwe wing coaster in Toverland

18-01-2017, 20.30 uur

Benieuwd naar de nieuwe wing coaster van Toverland? Dankzij een video van fabrikant Bolliger & Mabillard (B&M) is nu alvast te zien wat we volgend jaar kunnen verwachten in het Limburgse pretpark. Het filmpje toont onride- en offride-beelden van verschillende internationale wing coasters.

Looopings kon vanmiddag melden dat Toverland een sensationele wing coaster gaat bouwen. Het attractiepark bevestigt het verrassende nieuws nog niet. "We zijn achter de schermen druk bezig met de voorbereidingen voor 2018", zegt een woordvoerster in een reactie.

In de productvideo van B&M komen achtereenvolgens drie verschillende modellen voorbij: GateKeeper in het Amerikaanse pretpark Cedar Point (2013), Raptor in het Italiaanse Gardaland (2011) en X-Flight in Six Flags Great America (2012). De versie in Toverland opent in het zomerseizoen van 2018.

In een wing coaster hangen passagiers in 'floorless' zitjes naast de baan. Het attractietype staat bekend om wisselende hoge en lage snelheden en meerdere inversies. Ook worden de banen vaak gekenmerkt door zogeheten near-miss-elementen, waarbij karretjes rakelings langs decoraties vliegen.



Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be