Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Leveranciers

Nieuwe attractie: darkride, lift en achtbaan in één

07-01-2017, 11.55 uur

Twee fabrikanten komen met een innovatief attractietype dat een darkride, een lift en een achtbaan met elkaar combineert. In de 'immersive elevator mediacoaster' krijgen passagiers een 360 graden-film te zien in een koepel, terwijl ze omhoog worden getakeld in een lift. Daarna begint een traditionele rollercoasterrit.

Voor het nieuwe project werken attractiebouwers S&S Sansei en Holovis met elkaar samen. Zij noemen de mediacoaster een "immersive storytelling experience". Ontwerpen voor de ride tonen een Transsylvaans kasteel en een futuristisch ruimtestation. De attractie bevat ook een interactieve voorshow.

"We combineren de spanning van een vrijevaltoren en een extreme achtbaanrit met meeslepende media, voor een unieke next-generation-ervaring", zegt Holovis-directeur Stuart Hetherington. "Het is een heel nieuw achtbaangenre."

Holovis is de leverancier van de 3D-simulator The Forbidden Caves in Bobbejaanland. S&S staat bekend als de bouwer van de Space Shot in Walibi Holland.



Meer leveranciers
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be