Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Space Mountain: Mission 2 in Disneyland Paris zondag voor het laatst open

03-01-2017, 21.30 uur

Wie nog een laatste ritje wil maken in Space Mountain: Mission 2 moet er snel bij zijn. De overdekte achtbaan in Disneyland Paris is op zondag 8 januari voor de laatste keer geopend. Daarna wordt de rollercoaster omgebouwd tot een Star Wars-attractie met de naam Hyperspace Mountain.

De baan zelf blijft intact. Wel komen er nieuwe treinen en speciale effecten, waaronder videoprojecties. Ook de muziek wordt aangepast. De werkzaamheden nemen zo'n vier maanden in beslag. Naar verwachting gaat Hyperspace Mountain in mei open.

De attractie opende in 1995 als Space Mountain: De la Terre à la Lune, met decoraties gebaseerd op het gelijknamige boek van de Franse sciencefictionschrijver Jules Verne. Tien jaar later werd 'Mission 2' geïntroduceerd. Het Victoriaanse thema maakte toen plaats voor neonverlichting en dancemuziek.

Het is onduidelijk hoelang het nieuwe Star Wars-thema blijft. Officieel is Hyperspace Mountain geen tijdelijke maar een blijvende toevoeging.

In 2015 was Space Mountain al een half jaar dicht voor een onderhoudsbeurt. De belangrijkste wijziging was toen de toevoeging van een single riders-wachtrij. De afgelopen maanden werd de buitenkant van het complex opnieuw geverfd.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be