Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Hoogste en snelste houten achtbaan van de Benelux opgeknapt

30-12-2016, 21.16 uur

De hoogste, snelste en langste houten achtbaan van de Benelux krijgt deze winter een grondige opknapbeurt. Toverland vernieuwt de populaire rollercoaster Troy, vertelt een woordvoerster aan Looopings. In totaal wordt 540 meter hout vervangen.

"180 meter van de track is inmiddels al gedaan", aldus de voorlichtster. "De rest zal na de vakantieperiode volgen." Toverland vervangt zo'n vijfduizend bouten. In totaal worden er ongeveer 30.000 spijkers gebruikt. Tijdens de onderhoudsperiode zijn delen van de baan ingepakt met zeil.

Troy, geopend in 2007, is 35 meter hoog en 1077 meter lang. De topsnelheid ligt op 90 kilometer per uur. Een jaar geleden werd ook al een deel van de baan vernieuwd. Bij een zogeheten 'retrack' worden zwakke punten gerenoveerd.

Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be