Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Dolfinarium

Dierenactivisten blij met lagere bezoekersaantallen Dolfinarium

21-12-2016, 20.50 uur

Dat de bezoekersaantallen van het Dolfinarium in Harderwijk dit jaar flink gedaald zijn, is reden tot vreugde bij dierenactivisten. Tegenstanders van het dierenpark denken dat de daling te wijten is aan "protesten, onkunde en schandalen".

Het Dolfinarium ontving 586.300 gasten in 2016, bijna zestigduizend minder dan een jaar eerder. Volgens een woordvoerder is men overgestapt op een ander systeem om bezoekers te tellen, maar de activisten uit binnen- en buitenland zien dat als een goedkope smoes.

"Het park in Harderwijk heeft een imagoprobleem", zegt Andreas Morlok van de Duitse vereniging ProWal. "Niet alleen door het undercoververslag van Rambam of vanwege de ophef over orka Morgan. Het Dolfinarium is met 120 dode zeezoogdieren het grootste dolfijnen- en walvissenkerkhof van Europa."

Lizette Maas, oprichtster van het particuliere initiatief Free Spirit, deelt elke zondag flyers uit aan Dolfinarium-bezoekers. "Ik betwijfel of de genoemde aantallen kloppen, want bij onze wekelijkse flyerdagen had ik de indruk dat er zelfs nog minder bezoekers naar het park kwamen."

Het Dolfinarium werd onlangs verkocht aan de Spaanse parkengroep Aspro Parks. "Een grote fout", aldus Morlok. "Dat zal de ondergang van het Dolfinarium nog meer versnellen. Wie heeft er in vredesnaam plezier als dolfijnen worden misbruikt als surfplanken, of als op hun wordt gereden, waarbij trainers zelfs op hun blaasgat gaan staan of zitten?"

De verenigingen hopen dat de daling doorzet, zodat er een einde komt aan het houden van dolfijnen in gevangenschap. Het Dolfinarium houdt vol dat de dolfijnen in het park goed behandeld worden. Wel wordt er achter de schermen gewerkt aan een koerswijziging.

Meer Dolfinarium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be