Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Dolfinarium

Dolfinarium verliest tienduizenden bezoekers

15-12-2016, 20.57 uur

Het Dolfinarium in Harderwijk heeft dit seizoen tienduizenden bezoekers minder over de vloer gehad dan een jaar eerder. In 2016 ontving het zeedierenpark 586.300 gasten. Dat zijn er bijna zestigduizend minder dan in 2015, een daling van 9 procent.

In de hoogtijdagen van het Dolfinarium, rond de eeuwwisseling, trok het park met gemak ruim een miljoen bezoekers per jaar. Tegenwoordig krijgt het Dolfinarium veel kritiek van dierenactivisten. Die vinden het ouderwets en zielig om dieren kunstjes te laten doen in een theater.

Volgens een woordvoerder is de daling echter vooral te wijten aan het slechte weer in het voorjaar. Parkmanager Ferry Kouer denkt ook dat het Dolfinarium de afgelopen jaren te weinig vernieuwd heeft, zei hij eerder. "Hierdoor is het park ten opzichte van andere parken verouderd."

Het Dolfinarium is sinds januari 2015 niet meer in Franse handen. De nieuwe Spaanse eigenaar zou wel willen investeren. Dit jaar werden er twee nieuwe voorstellingen gepresenteerd: een duikshow en een zeeleeuwenshow. Volgend seizoen staat de opening van een groot waterpark op de planning.

Meer Dolfinarium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be