Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Holiday Park Germany

Twee maanden werk: pretparkfan maakt schaalmodel van bekende achtbaan

21-11-2016, 21.30 uurBeeld: Gaëlle Engel

Een creatieve pretparkfan heeft twee maanden gewerkt aan een gedetailleerd schaalmodel van een bekende rollercoaster. Gaëlle Engel (38) bouwde een maquette van haar favoriete achtbaan: Sky Scream in het Duitse Holiday Park.

Het model van Engel is 55 centimeter lang en 35 centimeter hoog. Ze gebruikte een verzameling foto's om de creatie zo kloppend mogelijk te maken. "Het was erg lastig, maar mijn liefde voor Sky Scream heeft me de kracht gegeven om het af te maken", vertelt ze aan een fansite.

De echte Sky Scream, geopend in 2014, is ruim 45 meter hoog. Passagiers worden voor- en achteruit gelanceerd met een maximumsnelheid van 100 kilometer per uur. De coaster gaat één keer over de kop.







Meer Holiday Park Germany
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be