Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

'Pretparken bieden veel te weinig gezond eten'

15-11-2016, 20.08 uur

Nederlandse pretparken schieten te kort als het gaat om gezond eten. Dat concludeert adviesbureau Schuttelaar & Partners na onderzoek onder 31 attractieparken en dierentuinen. Gezonde keuzes zijn beperkt beschikbaar en vaak nauwelijks te vinden tussen het overdadige aanbod van ongezonde snacks.

Vooral kinderen komen er bekaaid van af. Slechts één op de vijf parken biedt een gezonde verrassing voor kinderen, terwijl driekwart van de consumenten aangeeft open te staan voor gezonde producten.

Een inventarisatie van de menukaarten leert dat Nederlandse parken vooral vette, zoute en zoete lunchgerechten aanprijzen. Dierentuinen doen het doorgaans iets beter dan attractieparken. DierenPark Amersfoort en de Efteling kwamen als beste uit de bus.

De parken moeten meer verantwoordelijkheid nemen, vindt Suzanne van der Pijll van het adviesbureau. Ze denkt ook dat er veel geld blijft liggen. "Nu nemen veel mensen eten en drinken mee van huis om nog iets gezonds binnen te krijgen. Dat is gemiste omzet."

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be