Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Group

Moederbedrijf Plopsaland stopt volgend jaar met Zwarte Piet

13-11-2016, 12.00 uur

Het moederbedrijf van de Plopsa-parken zet een streep door Zwarte Piet. Vanaf volgend jaar zijn er in uitingen van Studio 100 helemaal geen Zwarte Pieten meer te vinden. Zij worden vervangen door Pieten met andere kleuren of roetvegen.

Plopsa-eigenaar Studio 100 is een van de ondertekenaars van het zogenoemde 'Pietenpact'. Verschillende Vlaamse tv-zenders, speelgoedwinkels en entertainmentbedrijven hebben samen afgesproken dat er vanaf 2017 geen Zwarte Pieten meer gebruikt worden.

"Het uitgangspunt is dat we Sinterklaas vieren zonder raciale stereotyperingen", schrijven de initiatiefnemers in een verklaring. "Voor de rest is de invulling van het feest vrij: de Sint kiest lekker zelf of hij zonder of met roetveegpieten, regenboogpieten, ongeschminkte Pieten - jong en oud komt verblijden."

In Nederland tonen Attractiepark Slagharen en Duinrell dit jaar zowel Zwarte Pieten als Pieten met roetvegen. Toverland heeft nog niet bekendgemaakt hoe de Pieten eruit gaan zien. De Efteling organiseert geen speciale sinterklaasactiviteiten.

Meer Plopsa Group
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be