Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Duinrell

Rechter oordeelt: geen gilverbod voor bezoekers Duinrell

02-11-2016, 14.19 uur

Goed nieuws voor bezoekers van Duinrell. Zij mogen gewoon de longen uit hun lijf schreeuwen tijdens een ritje in de achtbaan. Omwonenden van het Wassenaarse attractiepark eisten dat er een 'gilverbod' zou komen, maar de Raad van State geeft hen ongelijk.

Er is niets mis met het bestemmingsplan van Duinrell, dat eerder was goedgekeurd door de gemeenteraad. De hoogste bestuursrechter heeft alle bezwaren van boze buurtbewoners vandaag verworpen.

Buurtvereniging 'Dorpskern Duinrell' klaagde naast geluidsoverlast ook over verkeersproblemen, te hoge bezoekersaantallen en de zichtbaarheid van attracties vanuit omliggende huizen. De dichtstbijzijnde woningen liggen op ongeveer 110 meter van het park.

De Raad van State vindt niet dat er in het bestemmingsplan een maximum aantal bezoekers opgenomen hoeft te worden. Nu trekt Duinrell nog zo'n 1,3 miljoen gasten per jaar. Tegen de uitspraak is geen hoger beroep mogelijk.

Meer Duinrell
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be