Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractie- en Vakantiepark Slagharen

Looping Star in Attractiepark Slagharen is verdwenen

26-10-2016, 23.59 uurBeeld: Patrick de Jong

De oudste loopingachtbaan van Nederland is geschiedenis. Alle onderdelen van de Looping Star in Attractiepark Slagharen zijn afgebroken. In drie weken tijd werd de beroemde rollercoaster uit 1979 helemaal uit elkaar gehaald en verwijderd. Wat rest is een kale vlakte met containers en hijskranen.

De Looping Star komt terecht in Schotland. Slagharen start binnenkort met de eerste werkzaamheden voor de vervanger: Gold Rush. Dat wordt een triple-launch coaster die opent in het voorjaar van 2017.

Gold Rush zal bestaan uit drie lanceringen en twee inversies, met een topsnelheid van 90 kilometer per uur. De baan, gebouwd door de Duitse fabrikant Gerstlauer, wordt 31 meter hoog. Passagiers leggen per rit ongeveer 620 meter af. Er komt één trein voor twintig personen.



Meer Attractie- en Vakantiepark Slagharen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be