Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Movie Park Germany

Movie Park presenteert lay-out van Star Trek-achtbaan: drie keer over de kop

25-10-2016, 18.09 uur

De nieuwe Star Trek-achtbaan Operation Enterprise in Movie Park Germany gaat drie keer over de kop. Dat onthult het Duitse pretpark vandaag in een video op YouTube. Directeur Thorsten Backhaus doet het volledige baanverloop van de rollercoaster uit de doeken.

Een rit begint met een voorwaartse lancering richting een dertig meter hoge 'tophat'. Het treintje haalt de heuvel net niet, waarna passagiers achteruit vliegen. Een tweede lancering stuurt een trein achterwaarts een veertig meter hoge 'twisted halfpipe' in. Daarna volgt een derde lancering vooruit, met 90 kilometer per uur. Dit keer komt de trein wel over de heuvel.

De rest van de tweeënhalve minuut durende rit bestaat uit een 'immelman loop', een 'heartline roll', een scherpe gekantelde bocht van honderd graden, een kort indoor-gedeelte, drie heuvels die 'airtime humps' worden genoemd, een spiraal ('helix') en een 'zero-gravity roll'. Vervolgens vliegen inzittenden de remmen in.

Bij de lancering wordt gebruikgemaakt van ektromagneten. Omdat er met een wissel wordt gewerkt, kunnen er meerdere treinen tegelijk op de baan rijden.

Voor de bouw van Operation Enterprise schakelde Movie Park de Duitse firma Mack Rides in. Volgend voorjaar vindt de opening plaats.



Meer Movie Park Germany
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be