Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Majaland Kownaty

Bouw van Plopsaland in Polen begonnen

23-10-2016, 12.42 uur

In Polen is dit weekend de symbolische eerste steen gelegd voor het nieuwe Plopsa-pretpark Majaland. Het themapark, onderdeel van Holiday Park Kownaty, komt in het teken te staan van Studio 100-figuren Maya de Bij, Wickie de Viking en Heidi.

Holiday Park wordt een enorm recreatiegebied van 205 hectare, met naast pretparken ook hotels en een bungalowpark. Majaland gaat tien hectare beslaan. Het pretpark zal het hele jaar door geopend zijn. In het openingsjaar worden 300.000 bezoekers verwacht.

Het project is een initiatief van de Nederlandse investeerder Momentum Capital, in samenwerking met de Plopsa Group. De Studio 100-karakters worden in Polen steeds populairder, staat in een persbericht.

Plopsa heeft al zes attractieparken in België, Nederland en Duitsland, die samen zo'n drie miljoen bezoekers per jaar trekken. Het Poolse Majaland ligt tussen Berlijn en Poznan, gelegen aan de afslag van de A2 tussen Berlijn en Warschau.

Meer Majaland Kownaty
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be