Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling heeft plannen voor duurdere vip-parking bij de ingang

05-10-2016, 23.22 uur

De Efteling krijgt in de toekomst mogelijk een speciale vip-parkeerplaats, recht voor de hoofdingang. Wie daar parkeert, hoeft minder ver te lopen dan andere bezoekers. De vip-parking wordt duurder dan de reguliere parkeerplaatsen.

Dat wordt vermeld in het nieuwe ontwerp-masterplan 'Wereld van de Efteling 2030'. "De Europalaan faciliteert het woon- en werkverkeer en de toegang tot een zogenaamde 'vip-parkeervoorziening' die voor de hoofdingang ligt", staat in het document. Op dit moment kost parkeren nog 10 euro per dag.

De Efteling zou niet het eerste pretpark zijn met een vip-parkeerplaats. PortAventura World in Spanje maakt gebruik van hetzelfde principe, net als Walt Disney World in Amerika. Daar kost 'preferred parking' dichtbij de ingang 35 dollar per dag, tegenover 20 dollar voor normale plekken.

De Efteling wil in 2020 vijf miljoen bezoekers trekken. In 2030 moet dat aantal gegroeid zijn naar zo'n zeven miljoen gasten per jaar. Het is de bedoeling dat het attractiepark de komende jaren wordt uitgebreid met acht hectare, aan de kant van Vogel Rok en de Python.

Volgens de huidige planning wordt het parkeerterrein op den duur verplaatst om nog meer ruimte te maken voor nieuwe attracties.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be