Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Artis

Ontsnapte leeuw zet Amsterdam op stelten in nieuwe thriller

17-10-2016, 18.35 uur

De Amsterdamse dierentuin Artis speelt een belangrijke rol in een nieuwe bioscoopfilm over een ontsnapte leeuw. Thriller 'Prooi' van Dick Maas draait om een bloeddorstige leeuw die de hoofdstad onveilig maakt.

Een dierenarts van Artis, gespeeld door Sophie van Winden, wordt ingeschakeld om het beest te pakken te krijgen. Dat gaat niet zonder slag of stoot. Het mensenetende roofdier duikt op aan de grachten, in parkeergarages en in het Vondelpark.

Om de leeuw in de film tot leven te wekken, liet regisseur Dick Maas een speciale animatronic maken. De elektromechanisch aangedreven pop werd geleverd Rob's Prop Shop uit Purmerend. Er is ook gebruikgemaakt van computeranimatie.

Prooi ging op 13 oktober in première en kreeg gemengde recensies. Het Parool, de Volkskrant en NRC gaven drie sterren. De Telegraaf en het AD hadden vier sterren over voor de film. Dagblad Trouw hield het bij één ster.



Meer Artis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be