Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Bewezen: ruig achtbaanritje helpt tegen nierstenen

27-09-2016, 23.50 uur

Last van nierstenen? Een ritje in de achtbaan doet wonderen. Dat ontdekten twee Amerikaanse artsen. Ze hoorden de afgelopen jaren regelmatig dat patiënten hun nierstenen hadden uitgeplast nadat ze in Walt Disney World in Florida waren geweest.

Het 'wondermidddel' bleek een ritje in de mijntrein Big Thunder Mountain Railroad, waarin passagiers veelvuldig door elkaar worden geschud. De artsen namen de proef op de som en maakten minstens twintig ritjes met een nierbekkenmodel van siliconen.

In de voorste karretjes kwamen de niersteentjes in 16 procent van de gevallen los. Bij de achterste bakjes gebeurde dat zelfs in 64 procent van de keren.

Nierstenen zijn kleine kristallen met onopgeloste afvalstoffen, die zich vormen in de urinewegen. Als ze vast komen te zitten, kan er hevige pijn in de blaas ontstaan.

Wie wil ontdekken of de methode net zo goed werkt in Big Thunder Mountain in Disneyland Paris, moet nog even geduld hebben. De achtbaan is tot eind dit jaar gesloten voor een grote renovatie.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be